Garager og redskabsskure


I tilbudsaviserne er det mere og mere udbredt at finde byg selv carporte og garager, men ikke alle har tiden, lysten eller hænderne skruet rigtigt på til at gå i gang med at bygge en ny carport eller garage.
 
Når I skal planlægge at bygge en ny carport eller ny garage, så vil det også være en god idé at tænke på at bygge den så stor, at f.eks. både bil, cykler, barnevogn, havemøbler, græsslåmaskine og grillen kan stå i tørvejr. I ønsker måske endda at bygge et lille værksted på.
 
En carport er som udgangspunkt en delvis eller hel åben bygning, som er overdækket. En carport er for det meste beregnet til en eller to biler, men den kan selvfølgelig laves større, hvis behovet og pladsen er der. En carport kan være en fritstående bygning, hvor taget er fastmonteret på stolper eller carporten kan være fastgjort til huset. 
 
En garage er ikke det samme som en carport. En garage er en lukket bygning, hvor ens biler kan parkeres tørt og i nogle tilfælde såmænd også frostfrit. Garager bliver normalt ikke isoleret eller opvarmet, men hvis vores kunder har behov for en opvarmet garage, så kan vi uden problemer lave det. En garage kan rumme en eller flere biler. En garage kan både være fritstående, bygget sammen med huset eller evt. værksted.
Garagens ydervægge kan f.eks. være en trækonstruktion eller murede vægge. Garager vil typisk have en eller to vippeporte, som kan åbnes ved tryk på en fjernbetjening fra bilen, hvis det ønskes. Ellers findes der stadig porte, som man selv skal gå hen og åbne, når man vil parkere i garagen.

Hvilke regler gælder for carporte og garager?

I forbindelse med planlægning af din nye carport eller garage vil vi anbefale dig at besøge din kommunes hjemmeside og læse reglerne for opførsel af en ny eller ombygning af eksisterende carport eller garage.
Du kan her på siden gå direkte til Struer Kommune's og Holstebro Kommune's side med regler for opførsel eller ombygning af carporte og garager.
Vi kan anbefale dig at kontakte arkitektfirmaet O.G.J Tegnestuen i Sir for at få tegnet din garage eller carport samt få lavet en situationsplan, som kan sendes til kommunen. 
Kontakt Kunderne siger Galleri